Välkommen till
Stiftelsen Norrlandsgårdarna
Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder
Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder


Våra lediga bostäder hittar du på

www.nationsgardarna.se

På nationsgardarna.se publicerar stiftelserna lediga bostäder löpande i den takt de blir uppsagda och du kan söka de bostäder som du är intresserad av.
Liksom tidigare kommer dina medlemsterminer i nationen samt ämbetspoäng att avgöra din placering när du ansöker.

Mer information om hur du ansöker och vilka regler som gäller hittar du på www.nationsgardarna.se.


Välkommen att ansöka


De tre stiftelserna är studentbostadsstiftelser som äger och förvaltar både studentrum och studentlägenheter för studerande vid universiteten i Uppsala. Varje stiftelse har en egen styrelse vars verksamhet och syfte består i att tillhandahålla bostäder för studerande som är medlemmar i respektive nation. Bostäderna är belägna på Studentvägen och intill Ekonomikum.

Klicka här för att se en översiktsbild på Studentvägen.

Bostadsbeståndet är beläget centralt i Uppsala. Klicka här för att se en karta.
Man promenerar till centrum på mindre än 10 minuter och med cykel når du nästan alla institutioner på 5-10 minuter. På Studentvägen finns det ett livs med pizzeria och en förskola.

Husen byggdes i slutet av 50- och början av 60-talet. Från och med 2004 har alla hus stamrenoverats. Renoveringen innebar, förutom stambyte, även att alla ytskikt åtgärdades samt att tvättkapaciteten utökades så att nästan varje hus har en egen tvättstuga.

Varje studentrum och lägenhet har tillgång till internet via Bredband2 och kabel-tv. Bastu finns i flera av husen. Studentrummen har gemensamt kök och 2 gemensamma duschar per korridor. Källarförråd finns till varje studentrum och lägenhet. Alla boende har tillgång till låst cykelförråd.

Observatoriet/Ekonomikum
Gå till Gästrike-Hälsinge nations studentbostäders sida.
Gå till Norrlandsgårdarnas sida.

Klicka här för att se en översiktsbild på bostäderna vid Ekonomikum i kvarteret Observatoriet.