Stiftelsen Norrlandsgårdarna


Stiftelsen Norrlandsgårdarna (Norrlands nations studentbostäder) kan erbjuda studentrum och lägenheter på Studentvägen samt små lägenheter för
1-2 boende i kvarteret Observatoriet intill Ekonomikum.

Studentvägen

Norrlandsgårdarna kan erbjuda 568 studentrum varav 100 är dubblettrum* samt 86 lägenheter varav 72 st 3:or och 12 st 2:or.

* Från och med 1 januari 2014 hyrs alla hela dubbletter som blir uppsagda ut som lägenheter med beteckningen 2 rum och kokvrå. Om ett rum i en dubblett sägs upp hyrs det ut som rum i dubblett.

Bostäderna renoverades mellan åren 2004-2009.

Varje studentrum och lägenhet har tillgång till internet via universitetet och kabel-tv.
Varje hus har en egen tvättstuga och bastu finns flera av husen. Studentrummen har gemensamt kök och 2 gemensamma duschar per korridor. Källarförråd finns till varje studentrum och lägenhet. Alla boende har tillgång till låst cykelförråd.

Studentrum: värme, vatten och el ingår i hyran.
Lägenheter i hus 3-17: värme och vatten ingår i hyran.
Lägenheter i hus 22: värme, vatten och el ingår i hyran.

Barnfamiljer får förtur vid ansökan om lägenheter.


Observatoriet/Ekonomikum

Byggnationen av studentlägenheter i kvarteret Observatoriet färdigställdes våren 2009 och består av sex byggnader. Studentbostadsstiftelserna från G-H och Gotlands nationer delar på ett hus medan Värmlands, Norrlands och V-Dala har var sitt och Uppsalahem har två hus.
I Norrlandsgårdarnas hus finns 118 st små lägenheter varav 70 ettor och 48 tvåor. Byggnaden har 6 våningar med hiss. Lägenheter har 12 månaders hyra. El, varm- och kallvatten ingår inte i hyran och debiteras separat. Tillgång till intenet via universitetet, kabel-tv, tvättstuga, källarförråd och bastu.

För detaljerad information klicka på respektive länk till höger.

Länk till Norrlands nation

 

 
INFORMATION
Information GDPR 
Parkering
Ritning Studentvägen 22
Planlösning 2:or Studentvägen 7
Planlösning 3:or Studentvägen
Planlösning Observatoriet 

Ritning Observatoriet