Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder


Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder kan erbjuda 229 studentrum, varav 50 är dubblettrum*, och 24 lägenheter (3:or) på Studentvägen samt 24 små lägenheter i kvarteret Observatoriet intill Ekonomikum. Se mer i "Informationsblad Ekonomikum" till höger.

* Från och med 1 januari 2014 hyrs alla hela dubbletter som blir uppsagda ut som lägenheter med beteckningen 2 rum och kokvrå. Om ett rum i en dubblett sägs upp hyrs det ut som rum i dubblett.


Studentvägen

Hus 6 har 39 studentrum och hus 28 och 30 har 90 studentrum var. De renoverades mellan 2004-2007. Lägenheterna stamrenoverades sommaren 2005.

Varje studentrum och lägenhet har tillgång till internet via universitetet och kabel-tv.
Varje hus har en egen tvättstuga och bastu finns i flera av husen. Studentrummen har gemensamt kök och 2 gemensamma duschar per korridor. Källarförråd finns till varje studentrum och lägenhet. Alla boende har tillgång till låst cykelförråd.

Studentrum: värme, vatten och el ingår i hyran.
Lägenheter i hus 19 och 21: värme och vatten ingår i hyran.
Lägenheter i hus 32: värme, vatten och el ingår i hyran.

Barnfamiljer får förtur vid ansökan om lägenheter.


Observatoriet/Ekonomikum

Byggnationen av studentlägenheter i kvarteret Observatoriet färdigställdes våren 2009 och består av sex byggnader. Studentbostadsstiftelserna från G-H och Gotlands nationer delar på huset på Rackarbergsgatan 15.
Byggnaden har 7 våningar med hiss.
Lägenheterna har 12 månaders hyra. El, varm- och kallvatten ingår inte i hyran och debiteras separat. Tillgång till internet via universitetet, kabel-tv, tvättstuga, källarförråd, cykelförråd och bastu.

För detaljerad information klicka på respektive länk till höger.


Länk till Gästrike-Hälsinge nation

 
 
INFORMATION
Information GDPR

Parkering

Ritning Studentvägen 32
Planlösning 3:or Studentvägen
Planlösning Observatoriet

Ritning Observatoriet